
EAN: 9508757328718
Rijstvlieswas, ook bekend als Rice Bran Wax, is een plantaardige was die wordt gewonnen uit de buitenste laag (zemelen) van rijstkorrels tijdens het olie-extractieproces. Deze harde, natuurlijke was is een bijproduct van de productie van rijstolie en is rijk aan vetalcoholen en esters. Het is een veganistisch alternatief voor bijenwas en wordt steeds populairder in natuurlijke en plantaardige cosmetica.
Voordelen van RijstvlieswasRijstvlieswas biedt een uitstekende structuur en stabiliteit aan formuleringen. Het verhoogt de smelttemperatuur, verbetert de consistentie en verlengt de houdbaarheid van producten. De was vormt een beschermend laagje op de huid zonder een plakkerig gevoel achter te laten. Daarnaast is het niet-comedogeen en hypoallergeen.
Toepassingen in CosmeticaRijstvlieswas wordt veel gebruikt in lippenbalsems, deodorants, lotionbars, crèmes, make-up (zoals lipsticks en eyeliners), en haarverzorgingsproducten. Het is ideaal voor veganistische formuleringen, omdat het plantaardig is en een vergelijkbare functie vervult als bijenwas.
Technische Specificaties Eigenschap Beschrijving Wat is het? Plantaardige was uit de zemelen van rijst Gebruikshoeveelheid in zeep 1–5%, helpt bij het verharden Gebruikshoeveelheid in huidverzorging 1–10% Gebruikshoeveelheid in haarverzorging 1–5% Gebruikt in bekende producten Lippenbalsems, lipsticks, deodorants, lotions Voordelen in formuleringen Structuur, stabiliteit, veganistisch alternatief voor bijenwas Hoeveelheid vrije radicalen Geen Hoeveelheid antioxidanten Laag, bevat sporen van tocoferolen Hoeveelheid ontstekingsremmers Beperkt, verzachtend effect Hoeveelheid vetzuren Rijk aan lange-keten vetalcoholen en esters INCI Oryza Sativa (Rice) Bran Wax Verzeeppingswaarde (NaOH) Ongeveer 0,11 Verzeeppingswaarde (KOH) Ongeveer 0,16 CAS-nummer 8016-60-2 EINECS-nummer 232-409-7 Douanetarief HS-code 1521.90 Hoe wordt het geoogst? Bijproduct van rijstolieproductie uit zemelen Productiemethode Filteren en raffineren van onbewerkte rijstolie Wat is het productieproces? Extractie uit rijstolie, gevolgd door raffinage en filtratie Kleur Lichtgeel tot crème Viscositeit Vast, hard bij kamertemperatuurOok bij Amazon
Vergelijk de prijs op Amazon.nl
We mailen je binnen 24 uur een antwoord over de Rice Bran - Rijstvlies Was - 100 gr. Geen verkooppraat.
Rijstvlieswas, ook bekend als Rice Bran Wax, is een plantaardige was die wordt gewonnen uit de buitenste laag (zemelen) van rijstkorrels tijdens het olie-extractieproces. Deze harde, natuurlijke was is een bijproduct van de productie van rijstolie en is rijk aan vetalcoholen en esters. Het is een veganistisch alternatief voor bijenwas en wordt steeds populairder in natuurlijke en plantaardige cosmetica.
Voordelen van RijstvlieswasRijstvlieswas biedt een uitstekende structuur en stabiliteit aan formuleringen. Het verhoogt de smelttemperatuur, verbetert de consistentie en verlengt de houdbaarheid van producten. De was vormt een beschermend laagje op de huid zonder een plakkerig gevoel achter te laten. Daarnaast is het niet-comedogeen en hypoallergeen.
Toepassingen in CosmeticaRijstvlieswas wordt veel gebruikt in lippenbalsems, deodorants, lotionbars, crèmes, make-up (zoals lipsticks en eyeliners), en haarverzorgingsproducten. Het is ideaal voor veganistische formuleringen, omdat het plantaardig is en een vergelijkbare functie vervult als bijenwas.
Technische Specificaties Eigenschap Beschrijving Wat is het? Plantaardige was uit de zemelen van rijst Gebruikshoeveelheid in zeep 1–5%, helpt bij het verharden Gebruikshoeveelheid in huidverzorging 1–10% Gebruikshoeveelheid in haarverzorging 1–5% Gebruikt in bekende producten Lippenbalsems, lipsticks, deodorants, lotions Voordelen in formuleringen Structuur, stabiliteit, veganistisch alternatief voor bijenwas Hoeveelheid vrije radicalen Geen Hoeveelheid antioxidanten Laag, bevat sporen van tocoferolen Hoeveelheid ontstekingsremmers Beperkt, verzachtend effect Hoeveelheid vetzuren Rijk aan lange-keten vetalcoholen en esters INCI Oryza Sativa (Rice) Bran Wax Verzeeppingswaarde (NaOH) Ongeveer 0,11 Verzeeppingswaarde (KOH) Ongeveer 0,16 CAS-nummer 8016-60-2 EINECS-nummer 232-409-7 Douanetarief HS-code 1521.90 Hoe wordt het geoogst? Bijproduct van rijstolieproductie uit zemelen Productiemethode Filteren en raffineren van onbewerkte rijstolie Wat is het productieproces? Extractie uit rijstolie, gevolgd door raffinage en filtratie Kleur Lichtgeel tot crème Viscositeit Vast, hard bij kamertemperatuurDe Rice Bran - Rijstvlies Was - 100 gr is een product van YouWish. Op deze pagina vind je de volledige productinformatie, actuele prijzen en reviews.
De Rice Bran - Rijstvlies Was - 100 gr is momenteel verkrijgbaar vanaf € 15,05 bij Bol.com. Prijzen kunnen dagelijks wisselen.
De Rice Bran - Rijstvlies Was - 100 gr heeft (nog) geen eigen reviewscore. Op Productvraag staat gemiddeld een waardering van 4,85/5 op basis van 1178 reviews van bezoekers.
De Rice Bran - Rijstvlies Was - 100 gr is verkrijgbaar bij Bol.com. Klik op een aanbieder om direct naar de productpagina te gaan.
De prijzen worden dagelijks automatisch ververst vanuit onze partnerwebshops. De definitieve prijs inclusief eventuele acties zie je op de webshop zelf.
Productvraag verzamelt productinformatie, prijzen en reviews van Nederlandse webshops op één plek. Zo kun je snel zien wat een product kost, wat gebruikers ervan vinden en waar je het kunt kopen.